Japanse Keukenmessen
-
Global GF-33 Koksmes 21cm
Dit GF-33 Koksmes van Global is een keukenmes wat elke snijklus aan kan. Je kan ermee snijden, dobbelen en hakken. Dit mes is zeer te vergelijken met het G-2 Koksmes van Global. Het verschil tussen het G-2 Koksmes en de GF-serie koksmessen van Global De volledig gesmede messen zijn zwaarder en robuuster dan de standaard G-serie messen en zijn daarom uitstekende professionele chef-koksmessen. Waarom zou je moeten kiezen tussen het kopen van de goedkopere messen uit de G-serie, zoals de G-2, of meer betalen voor de duurdere gesmede GF-serie? Beide series messen hebben hetzelfde lemmet, dezelfde lemmetdikte en uiteindelijk dezelfde snede. Echter is de gesmede GF-serie waarschijnlijk een betere optie als het mes dagelijks wordt gebruikt in een commerciële keuken. De GF-serie is namelijk een stuk sterker dan de G-2, doordat het volledig is gesmeed. Daarnaast is ook het gewicht van toepassing op je keuze, omdat de GF-serie koksmessen zwaarder zijn dan het G-2 koksmes. Sommige koks geven de voorkeur aan een zwaarder lemmet in de hand. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€169,50
-
Global GS-83 'Usuba' Groentemes 13cm
De GS83 Usuba is een kleinere versie van het GS-5 groentemes. Het heeft de traditionele holle handgreep van Global, gevuld met zand. Dit vlijmscherpe mes werd oorspronkelijk geïntroduceerd in de serie als onderdeel van de speciale collectie van Michel Roux Jnr met precisievoorbereidingsmessen. Tegenwoordig maakt het deel uit van het Little Essential-assortiment van 12 keukenmessen dat is ontwikkeld om een uitgebreid assortiment keukenmessen te vormen.De GS-3 is een fantastisch alternatief voor de GS-5 als je geen fan bent van de handgreep. Het voert vergelijkbare taken uit en is geschikt voor de bereiding van een breed scala aan groenten, inclusief grotere producten zoals wortelen en aardappelen, evenals kleinere items zoals spruitjes.Het mes is scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€78,50
-
MIYABI 5000MCD 67 Sujihiki - trancheermes 24cm 'black serie'
De Miyabi 5000MCD67 'black serie' is een sterk staaltje kunst. De Duitse ingenieurs en Japanse ambachtslui hebben samen alles uit de kast getrokken om een ongekend goede en stijlvolle lijn te creëren. Eén van de hardste staalsoorten is gecombineerd met prachtig zwart essenhout. Dit Sujihiki mes is geheel met de hand gemaakt in Seki, Japan en geslepen zoals Samurai zwaarden werden geslepen. Een uniek heft van zwart essenhout Het heft van elk mes in de Miyabi Black-collectie is gemaakt van een unieke houtsoort: zwart essenhout. De nerven en kleur van dit hout contrasteren prachtig met het damastpatroon op het lemmet. Het heft heeft een traditionele D-vorm voor een optimale ergonomie, zodat je kan blijven werken zonder moe te worden. Uitzonderlijk scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide MC66 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 66. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 132 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Een slicer als geen ander! Het Sujihiki mes is te vergelijken met een Europees trancheermes en gebruik je voor het snijden van vlees en vis. Het lemmet is lang en dun, waardoor je de fijnste plakjes snijdt in één vloeiende snijbeweging. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000MCD 67 Sujihiki? Deze Sujihiki is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€449,00 €359,00
-
MIYABI 5000MCD Nakiri - Groentebijl 16cm
De 5000MCD serie van Miyabi verenigt de schoonheid en de scherpte van Japanse messen. Deze messen worden gemaakt in Seki, dat al sinds de 14de eeuw Japan's epicentrum voor zwaardsmeedkunst is. Met dit prachtige Nakiri groentemes heb je volledige controle en wordt het snijden en hakken van groenten kinderspel. Tal van professionele chefs uit de hele wereld zweren bij de 5000MCD serie van Miyabi. Een uniek heft van Masur Berkenhout Het heft van deze Nakiri heeft de traditionele D-vorm die typisch is voor Japanse messen. Het mes ligt comfortabel in de hand en is een echte blikvanger in de keuken dankzij het heft van Masur Berkenhout. Deze houtsoort is erg gewild voor heften én het enige hout waarvan ooit een Fabergé-ei is gemaakt. Extreem scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide MC63 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 63. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 100 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Verder zorgen het reliëf in het roestvrije staal en de fijne rode lijntjes voor een extra decoratief effect. Fileermes op zijn Japans De Nakiri 16cm van Miyabi is te vergelijken met de Europese groentebijl. Het is dus een ideaal mes om groente mee te snijden of hakken. Het mes heeft een perfect uitgebalanceerd gewicht tussen het handvat en het lemmet, waardoor hij super stabiel in je hand ligt. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000mcd Nakiri 16cm Dit Japanse mes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€429,00 €329,00
-
MIYABI 5000MCD Chutoh - Fileermes 15cm
De 5000MCD serie van Miyabi verenigt de schoonheid en de scherpte van Japanse messen. Deze messen worden gemaakt in Seki, dat al sinds de 14de eeuw Japan's epicentrum voor zwaardsmeedkunst is. Met dit prachtige medium Chutoh mes heb je volledige controle en wordt precisiewerk kinderspel. Daarom zweren tal van professionele chefs uit de hele wereld bij de 5000MCD serie. Een uniek heft van Masur Berkenhout Het heft van deze medium Chutoh heeft de traditionele D-vorm die typisch is voor Japanse messen. Het mes ligt comfortabel in de hand en is een echte blikvanger in de keuken dankzij het heft van Masur Berkenhout. Deze houtsoort is erg gewild voor heften én het enige hout waarvan ooit een Fabergé-ei is gemaakt. Extreem scherp en hard Het lemmet, dat is gemaakt van MicroCarbide MC63 poederstaal, is ingebed in honderd lagen staal van twee verschillende hardheden. Het lemmet heeft door een speciaal ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 63. Door de honbazuke-slijptechniek is het mes zo scherp als een scalpel. Om die scherpte te verkrijgen, wordt het lemmet twee keer geslepen tussen roterende stenen en daarna op een lederen wiel gepolijst. De subtiele slijping contrasteert elegant met het florale damastpatroon van het lemmet. Verder zorgen het reliëf in het roestvrije staal en de fijne rode lijntjes voor een extra decoratief effect. Fileermes op zijn Japans De Chutoh 15cm van Miyabi is te vergelijken met het Europese fileermes. Het is dus een ideaal mes om vlees of vis te versnijden of in plakjes te snijden. Het mes heeft een perfect uitgebalanceerd gewicht tussen het handvat en het lemmet, waardoor hij super stabiel in je hand ligt. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000mcd 15 Chutoh Dit Japanse mes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€339,00 €259,00
-
Global G-46 Santokumes 18cm
Het G-46 Santokumes 18cm van Global is het populairste Santokumes in de collectie. Het Japanse woord "Santoku" betekent letterlijk 'drie manieren' en wordt gebruikt om de drie snijtaken te beschrijven waarvoor het mes is ontworpen: snijden, hakken en fijnhakken. De vorm van het mes maakt het uitstekend geschikt voor Westerse kookstijlen, omdat het lemmet plat, diep en krachtig is. Dit maakt het mes zeer geschikt voor het snijden van veel zware wortelgroenten, zoals zoete aardappelen, pompoenen en knolselderij. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€109,50
-
MIYABI 5000MCD Santoku - Koksmes 18cm
De 5000MCD serie van Miyabi verenigt de schoonheid en de scherpte van Japanse messen. Deze messen worden gemaakt in Seki, dat al sinds de 14de eeuw Japan's epicentrum voor zwaardsmeedkunst is. Met dit prachtige Santoku Koksmes heb je volledige controle en wordt het snijden van vlees, vis en groenten kinderspel. Tal van professionele chefs uit de hele wereld zweren bij de 5000MCD serie van Miyabi. Een uniek heft van Masur Berkenhout Het heft van deze Santoku heeft de traditionele D-vorm die typisch is voor Japanse messen. Het mes ligt comfortabel in de hand en is een echte blikvanger in de keuken dankzij het heft van Masur Berkenhout. Deze houtsoort is erg gewild voor heften én het enige hout waarvan ooit een Fabergé-ei is gemaakt. Extreem scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide SG2 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 63. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 100 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. De snijrand is symmetrisch en met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Verder zorgen het reliëf in het roestvrije staal en de fijne rode lijntjes voor een extra decoratief effect. Koksmes op zijn Japans De Santoku 18cm van Miyabi is te vergelijken met het Europese koksmes. Het is dus een ideaal mes om vlees, vis en groenten mee te snijden. Het mes heeft een perfect uitgebalanceerd gewicht tussen het handvat en het lemmet, waardoor hij super stabiel in je hand ligt. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000mcd Santoku 18cm Dit Japanse mes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€429,00 €339,00
-
MIYABI 5000MCD Rocking Santoku - Koksmes 18cm
De 5000MCD serie van Miyabi verenigt de schoonheid en de scherpte van Japanse messen. Deze messen worden gemaakt in Seki, dat al sinds de 14de eeuw Japan's epicentrum voor zwaardsmeedkunst is. Met dit prachtige Santoku Koksmes heb je volledige controle en wordt het snijden van vlees, vis en groenten kinderspel. Tal van professionele chefs uit de hele wereld zweren bij de 5000MCD serie van Miyabi. Een uniek heft van Masur Berkenhout Het heft van deze Rocking Santoku heeft de traditionele D-vorm die typisch is voor Japanse messen. Het mes ligt comfortabel in de hand en is een echte blikvanger in de keuken dankzij het heft van Masur Berkenhout. Deze houtsoort is erg gewild voor heften én het enige hout waarvan ooit een Fabergé-ei is gemaakt. Extreem scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide SG2 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 63. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 100 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. De snijrand is symmetrisch en met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Verder zorgen het reliëf in het roestvrije staal en de fijne rode lijntjes voor een extra decoratief effect. Koksmes op zijn Japans De Rocking Santoku 18cm van Miyabi is te vergelijken met het Europese koksmes. Het is dus een ideaal mes om vlees, vis en groenten mee te snijden. Het mes heeft een perfect uitgebalanceerd gewicht tussen het handvat en het lemmet, waardoor hij super stabiel in je hand ligt. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000mcd Rocking Santoku 18cm Dit Japanse mes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€429,00 €337,00
-
Global GNFS-01 Schilmes 9cm
De GNFS-serie, wat staat voor Global Ni Forged Small, omvat dit schilmesje dat het kleinste mes is in de Global Ni reeks met een klein lemmet van 9 cm. De GNFS-01 heeft een volledig gesmeed lemmet met een plat handvat dat lijkt op de GSF-15 uit de klassieke Global-serie. Het mes is klein maar sterk en kan worden gebruikt voor al die kleine keukentaken, inclusief het snijden van kleine vruchten en het schillen van groenten.De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€49,00
-
Global G-78 Koksmes met kuiltjes 18cm
Het koksmes G78 is misschien wel het belangrijkste mes in de keuken. Met het koksmes kan je in een rap tempo enorme hoeveelheden voedsel snijden. Professionele koks hebben zelf vaak een wat langer mes, van bijvoorbeeld 26cm of groter. De thuischefs kiezen vaak voor een wat kleiner mes van 20cm tot 24cm. Dit specifieke koksmes is uitgevoerd met kultjes. Hierdoor ontstaat er lucht tussen je lemmet en ingrediënten en plakt er minder aan je lemmet vast. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€126,50
-
Global G-12 Hakbijl 16cm
Global-messen staan bekend als verfijnde, delicate instrumenten voor het bereiden van voedsel volgens exacte specificaties... behalve de vleesbijl. Deze heeft slechts één echt doel: door botten heen hakken om stukken vlees te snijden. De Global G12 vleesbijl heeft een langer lemmet en dikker staal dan gewone messen uit de G-serie, om de herhaalde slagen bij het doorklieven van botten en het snijden op harde snijoppervlakken aan te kunnen. In vergelijking met de meeste Global-messen is dit het enige mes dat als een hamer naar beneden moet worden gezwaaid. Het is handig voor het voorbereiden van stukken kip, het maken van lamskoteletten of spareribs. Je kunt ook een van deze messen gebruiken voor bijzonder zware groenten zoals pompoen of butternut squash, waarbij een kleiner mes vast zou kunnen komen te zitten. Verder is het mes scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€179,50
-
Global GS-1 Officemes 11cm
Het GS-1 Officemes 11cm is het kleinste koksmesje in het Global assortiment. Net als alle koksmessen is het een multifunctioneel mes dat wordt gebruikt voor snijden, schaven en hakken. Gebruik dit mes voor kleine keukentaken, zoals het snijden van de bladeren van aardbeien of het in kwarten snijden van sinaasappels. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€82,50
-
Global GS-10 Kaasmes 14cm
Global produceert een universeel kaasmes dat geschikt is voor allerlei soorten kaas, of je nu van harde cheddar houdt of geniet van zachte romige brie. Het Global kaasmes GS10 heeft gaatjes in het lemmet om het gemakkelijker te maken om plakkerige stukjes kaas af te duwen. Het mes heeft een gekarteld lemmet en twee tanden die geschikt zijn voor het serveren van kaas. Global messen zijn vervaardigd uit gepatenteerd Cromova 18 staal en kenmerken zich door het RVS heft met antislip-kuiltjes. De messen zijn geslepen onder een hoek van 17°, wat zorgt voor een enorme scherpte.
€89,50
-
MIYABI 5000MCD 67 Shotoh - Universeelmes 13cm 'Black serie'
De Miyabi 5000MCD67 'black' serie is een sterk staaltje kunst. De Duitse ingenieurs en Japanse ambachtslui hebben samen alles uit de kast getrokken om een ongekend goede en stijlvolle lijn te creëren. Eén van de hardste staalsoorten is gecombineerd met prachtig zwart essenhout. Dit mes is geheel met de hand gemaakt in Seki, Japan en geslepen zoals Samurai zwaarden werden geslepen. Een uniek heft van zwart essenhout Het heft van elk mes in de Miyabi Black-collectie is gemaakt van een unieke houtsoort: zwart essenhout. De nerven en kleur van dit hout contrasteren prachtig met het damastpatroon op het lemmet. Het heft heeft een traditionele D-vorm voor een optimale ergonomie, zodat je kan blijven werken zonder moe te worden. Uitzonderlijk scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide MC66 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 66. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 132 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Universeelmes op zijn Japans De shotoh 13cm uit de Miyabi black serie is te vergelijken met het Europese universeelmes, wat ook wel een officemes wordt genoemd. Dit mes is perfect voor het snijden van groenten. Alles waar de Gyutoh te groot voor is, gebruik je idealiter dit handzame mes. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000MCD 67 Shotoh? Dit mes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€339,00 €270,00
-
Global GS-89 Koksmes 13cm
Dit GS89 Koksmes 13cm van Global is zoals een koksmes hoort te zijn – een mes waar alles mee kan. Het lemmet is wat kleiner dan normaal, maar dat maakt het perfect voor de kleinere ingrediënten. Het handvat ligt door de vormen perfect in je handen. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€78,50
-
Global G-11 Sashimimes 25 cm
Een Yanagi G11 is een gespecialiseerd Japans mes voor het snijden van stukken vis voor sushi en sashimi. Het lange lemmet stelt de chef in staat om lange, brede slagen te maken om ervoor te zorgen dat de snede in één keer wordt gemaakt. Global's Yanagi Sashimi-snijders worden op typisch Japanse wijze geslepen met een enkele slijping aan de voorkant van het mes. De enkele slijping stelt professionele koks in staat om meer controle te hebben over de dikte van de sashimi-schijfjes en ervoor te zorgen dat de snede perfect is voor de presentatie.Let op; door de speciale manier van eenzijdig slijpen is dit mes alleen rechtshandig te gebruiken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€156,50
-
Global G-10 Zalmmes flexibel 31 cm
De G10 is een gespecialiseerd zalmmes. Het heeft een echt lang en dun, flexibel lemmet dat het alleen geschikt maakt voor dit doel. Deze messen worden meestal gebruikt voor het snijden van stukjes gerookte zalm of forel, de lemmeten zijn ideaal om lange dunne plakjes te snijden, wat de traditionele manier is waarop gerookte zalm wordt gepresenteerd.Het handvat is hetzelfde als dat van andere G-serie messen en ligt comfortabel in de hand. Er is een opening van ongeveer een inch vanaf het handvat waar het lemmet niet is geslepen om wat bescherming te bieden. Dit is het langste mes dat Global produceert en past daardoor niet in een van de messenblokken en past mogelijk ook niet in een lade. Het is het beste om het op een magnetisch rek te plaatsen. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€124,50
-
Global GSF-33 Schilmesje zwaar recht 6cm
Ben jij geschapen met grotere handen dan gemiddeld? Dan is het GSF33 Schilmes van Global perfect. Het handvat is wat langer en zwaarder gemaakt zodat deze voor jou een stuk prettiger zal snijden. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€46,50
-
MIYABI 5000MCD 67 Gyutoh - Koksmes 20cm 'black serie'
De Miyabi 5000MCD67 'black' serie is een sterk staaltje kunst. De Duitse ingenieurs en Japanse ambachtslui hebben samen alles uit de kast getrokken om een ongekend goede en stijlvolle lijn te creëren. Eén van de hardste staalsoorten is gecombineerd met prachtig zwart essenhout. Dit mes is geheel met de hand gemaakt in Seki, Japan en geslepen zoals Samurai zwaarden werden geslepen. Een uniek heft van zwart essenhout Het heft van elk mes in de Miyabi Black-collectie is gemaakt van een unieke houtsoort: zwart essenhout. De nerven en kleur van dit hout contrasteren prachtig met het damastpatroon op het lemmet. Het heft heeft een traditionele D-vorm voor een optimale ergonomie, zodat je kan blijven werken zonder moe te worden. Uitzonderlijk scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide MC66 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 66. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 132 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. Omdat het mes geen vingerbeschermer heeft, kan je de volledige lengte van de snijrand gebruiken. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Koksmes op zijn Japans De Gyotoh 20cm uit de Miyabi black serie is te vergelijken met het Europese koksmes. Dit mes is perfect voor het snijden van vlees, vis, groenten en fruit. Alles waar deze Gyotoh te groot voor is, gebruik je idealiter het 5000MCD 67 Shotoh 13cm mes van Miyabi. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000MCD 67 Gyotoh? Dit mes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€449,00 €353,00
-
Global G-1 Koksmes 21cm
Global's grote handgreep slicer-messen zijn verkrijgbaar in twee maten, de G-1 van 21 cm en de G-6 van 18 cm, en er is ook een equivalent met een kleine handgreep, de GS-2. Het heet een slicer-mes vanwege het afgeronde stompe uiteinde. Het lijkt sterk op de G-2 in die zin, maar is ontworpen voor het snijden van vlees in stukjes. Het idee achter het stompe uiteinde is dat de punt niet in het vlees blijft haken terwijl je snijdt, zodat je soepel door het vlees kunt rollen. Deze snijmessen werken bijzonder goed bij vlees dat dicht bij het bot zit, zoals kip of eend. Desalniettemin leent de grootte en vorm van het mes zich ook goed voor algemeen gebruik, en dit Global-mes kan worden gebruikt als een veelzijdig mes voor het snijden van groenten. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€109,50
-
Global GN-004 Broodmes 23cm
De GN-004 is het grote broodmes van de Global Ni-serie en heeft een zaagachtig lemmet om door korstige broden te zagen. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€109,00
-
Global GS-107 Serveerpincet 20cm
Een buitengewoon onmisbaar hulpmiddel voor preciezer werk in de keuken is deze GS107. Uitstekend als vervanging voor Japanse eetstokjes. Vaatwasmachinebestendig. Totale lengte van de grijper: 20 cm.Deze kunnen ook worden gebruikt voor het opmaken van gerechten, zoals micro-kruiden en garnering.Tangen geschikt voor het omdraaien van gerechten in een pan, op een barbecue, op een grill of voor gefrituurd voedsel.
€39,50
-
Global G-20 Fileermes Flexibel 21cm
De G-18, G-19 en G-20 zijn een reeks grotere flexibele fileermessen met grote handvatten uit de G-serie, ontworpen voor zwaarder werk. We raden deze messen aan voor het fileren van de grootste soorten vis, waar een veel groter mes nodig is en waar iets als de G-21 niet toereikend voor is. Denk bijvoorbeeld aan de forel, zalm en kabeljauw. Deze messen zijn allemaal echt buigzaam en vrij flexibel, vooral de twee grotere maten. Het G-20 Fileermes is de kleinste maat en is wat minder flexibel dan de G-18 en G-19. Het is hierdoor beter geschikt voor gebruik met vlees en kan worden gebruikt als een typisch snijmes. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€113,50
-
Global G-47 Trancheermes 25cm
De G-47 is in essentie een Westerse versie van de Yanagi Sashimi Snijder en werkt op dezelfde manier. Het G-47 mes heeft de typische afschuining van 15 graden aan elke kant van het lemmet, zoals standaard is voor de G-serie. Het kan worden gebruikt voor een aantal keukentaken. Het is een uitstekend snijmes en is perfect voor het snijden van grote stukken van je favoriete vlees. Het is ook een goed mes voor het fileren van vis of voor het bereiden van sashimi. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€144,50
-
Global GS-61 Bagel- broodmes 16cm
De Global-reeks miste een klein bagel- en broodmes, aangezien de GS-serie alles bevatte behalve een kleinere variant van het broodmes. Met een lengte van 16 cm is het geschikt voor de meeste broden, en het is ook een goedkoper alternatief dan het kopen van de volledige G-9. Daarnaast dient het GS-61 Bagel- en broodmes 16cm ook als een goed universeel mes voor groenten met een harde schil en een zachte kern. Het is dus ook uitstekend voor het snijden van grote tomaten. Past bij het 'ship shape' messenblok Er werd gerealiseerd dat sommige kleinere Global messenblokken het grote broodmes niet konden bevatten. Dus als je het kleinste formaat van het zogenaamde 'ship shape' blok hebt, is de GS-61 een goede optie. Dit mes past goed in kleinere keukens of voor gebruikers die de voorkeur geven aan een compacter mes voor hun snijwerk. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€87,50
-
Forged Churrasco Olive Spies V-vorm 70cm
De 'Churrasco Olive V-vorm Spies' van 70 cm is gemaakt van hoogwaardig SS430-staal in combinatie met stijlvol olijfhout. Het handvat heeft een ronde tot ovale vorm en ligt daardoor zeer pretig in de hand. Perfect voor vlees, vis en veggies. Dankzij zijn scherpe punt rijg je vlees, vis, groente of fruit moeiteloos aan je vork en de hoge kwaliteit zorgt ervoor dat het goed op zijn plek blijft zitten tijdens het grillen. De spiesen vormen een mooie combinatie met de Olive serveerplank en de Churrasco tangen! Grillen als een echte gaucho. Churrasco komt uit de tijd van de gauchos - de cowboys van zuid-Brazilië - die vlees aan spiesen grilden, boven hete kolen in de grond. De Churrasco-serie van Forged maakt het voor iedereen mogelijk om deze beleving en stijl nu ook thuis te ervaren.
€36,95
-
Global G-7805 - 2-delige Messenset - G-78 & GS-5
G78 Koksmes – 18cm De Global G78 is de kortere versie van de Global G2. Met zijn 18 cm is het lemmet minder lang maar wel net zo universeel inzetbaar. Dus geschikt voor het snijden van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte. Dankzij de kuiltjes blijft voedsel tijdens het snijden minder aan het lemmet plakken. GS5 Hakmes - 14cmDe Global GS5 is een ideaal groentemes, perfect voor het snijden van zowel groenten als vlees. Met zijn compacte en lichtgewicht ontwerp ligt het mes prettig in de hand, waardoor het uiterst veelzijdig en gebruiksvriendelijk is in de keuken. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€209,00 €149,00
-
Forged Bunka Messenset VG10 met lederen hoezen
Bunkamessen zijn veelzijdige Japanse keukenmessen, bekend om hun unieke ontwerp en functionaliteit. Het meest kenmerkende aspect van een bunkames is de kiritsuke-punt – een scherpe, schuine punt die ideaal is voor precisiewerk. Breed Inzetbaar in de Keuken✔ Dubbelzijdig geslepen – Geschikt voor zowel links- als rechtshandige koks✔ Geschikt voor grof hakken en fijn snijden✔ Perfecte punt voor precisiewerk, zoals: • Snijden van kruiden • Maken van decoratieve sneden in groenten • Fijn snijden van huid of vet en het zorgvuldig verwijderen hiervan Deze set bevat twee messen voor verschillende snijtaken: • Bunkames met een lemmetlengte van 13 cm – Ideaal voor precieze sneden en kleinere ingrediënten • Bunkames met een lemmetlengte van 18 cm – Geschikt voor grotere snijtaken en robuuster werk Veilige Opberging & TransportOm de messen veilig op te bergen of mee te nemen, wordt de set geleverd met bijpassende lederen messenbeschermers. Zo blijven de messen in optimale conditie en goed beschermd.
€199,95
-
Global G-16 Koksmes 24cm
Het koksmes G16 is misschien wel het belangrijkste mes in de keuken. Met het koksmes kan je in een rap tempo enorme hoeveelheden voedsel snijden. Professionele koks hebben zelf vaak een wat langer mes, van bijvoorbeeld 26cm of groter. De thuischefs kiezen vaak voor een wat kleiner mes van 20cm tot 24cm. De G-16 en G-17 zijn de twee grootste broers in de Global koksmes-lijn, met respectievelijk 24 cm en 27 cm lengte. Dit zijn typische koksmessen, geschikt voor elk gebruik in de keuken. De grootte van deze messen betekent dat ze meer geschikt zijn voor professionele koks in professionele keukens. Voor thuisgebruik zouden we alles vanaf de G-2 en lager aanbevelen. Afgezien van de lengte van het lemmet, hebben deze messen grotere, meer cilindrische handgrepen en een meer uitgesproken krop om extra bescherming te bieden. Verder is het mes scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€175,00
-
Global GSF-34 Tourneermesje zwaar 6cm
Het GSF34 Tourneermesje van Global is een schilmesje met een gebogen en sabelachtig lemmet. Het gebogen lemmet maakt het ideaal voor schilwerk. Dit mesje heeft een wat groter handvat en is wat zwaarder voor mensen met grotere handen. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€46,50
-
Global G-257 - 3-delige Messenset - G-2 / GS-5 / GS-7
Dit 3-delige messenset van Global bevat een koksmes, officemes en fileermes. Een koksmes en officemes zijn onmisbaar, en met het fileermes kan je aan de slag met het fileren van vlees en vis. G2 Koksmes – 20cm Het koksmes is misschien wel het belangrijkste mes in de keuken. Met het koksmes kan je in een rap tempo enorme hoeveelheden voedsel snijden. Professionele koks hebben zelf vaak een wat langer mes, van bijvoorbeeld 26cm of groter. De thuischefs kiezen vaak voor een wat kleiner mes van 20cm tot 24cm. Meer over het Global G2 Koksmes GS5 Groentemes - 14cmDit groentemes van Global is perfect om hakkend-snijdende bewegingen te maken bij je groente. In vergelijking met een normaal hakmes voor vlees heeft dit mes een rond snijvlak. Hierdoor kan je het mes gemakkelijk laten wiegen over de groente. Meer over het Global GS5 Groentemes GS7 Fileermes - 10cmFileermessen zijn er in verschillende lengtes en uitvoeringen. Veelal zijn ze flexibel zodat het lemmet contact kan houden met de graat om de huid van een verse vis te scheiden. Bijzonder aan dit fileermes is de speerpunt. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€249,00
-
Global GS-3 Koksmes 13cm
Een van de best verkopende messen in de GS-reeks is de GS3, een middelgroot koksmes dat verschillende keukentaken kan uitvoeren. Het heeft een mooi middelgroot lemmet dat geschikt is voor hakken, snijden en in blokjes snijden, en is handig, of je nu groenten wilt snijden of vlees wilt snijden. Het is eigenlijk het kleinste chef-koksmes, met uitzondering van de GS-1, die een iets andere vorm van lemmet heeft. De GS-3 is ook verkrijgbaar in een gegolfde versie, de GS-51. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€82,50
-
Global Messenblok RVS/stip 11 delig
Het iconische stippen-ontwerp van de Globalmessen trekken ze met dit messenblok door naar de messenblokken. Het blok is gemaakt van hoogwaardig RVS en de basis is van anti-slip rubber. Met de 10 mes-gaten is er plek voor verschillende lemmet-maten. Ook is er ruimte voor een aanzetstaal in dit messenblok.
€259,00
-
Global G-106 Kiritsukemes 24cm
Wat is een Kiritsukemes? Veel Japanse messenfabrikanten produceerden traditioneel een specialistisch mes met eenzijdige slijping, bekend als "Kiritsuke". Het gebruik ervan vereiste aanzienlijke vaardigheid om effectief te zijn, en in veel Japanse restaurants mocht alleen de chef-kok zo'n mes gebruiken. Het Kiritsuke-mes werd daardoor beschouwd als een symbool van deskundigheid, status en senioriteit. Voortbouwend op deze traditie heeft Global® Knives een dubbelzijdige versie van de Kiritsuke ontwikkeld in hun Classic-serie om een zeer veelzijdig mes te creëren. Dit G-106 Kiritsukemes 24cm mes kan worden gebruikt voor de meeste taken die normaal gesproken met een Gyuto of Koksmes worden uitgevoerd, maar ook voor die van de Nakiri en Sujihiki. Het heeft minder kromming dan de typische Gyuto, waardoor het minder geschikt is voor "rocking action chopping" maar perfect voor een "push and pull" snijactie. De punt van het lemmet is bijzonder geschikt voor fijnhakken en snijden. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€119,50
-
MIYABI 5000MCD 67 Santoku - 18cm 'black serie'
De Miyabi 5000MCD67 'black serie' is een sterk staaltje kunst. De Duitse ingenieurs en Japanse ambachtslui hebben samen alles uit de kast getrokken om een ongekend goede en stijlvolle lijn te creëren. Eén van de hardste staalsoorten is gecombineerd met prachtig zwart essenhout. Dit mes is geheel met de hand gemaakt in Seki, Japan en geslepen zoals Samurai zwaarden werden geslepen. Een uniek heft van zwart essenhout Het heft van elk mes in de Miyabi Black-collectie is gemaakt van een unieke houtsoort: zwart essenhout. De nerven en kleur van dit hout contrasteren prachtig met het damastpatroon op het lemmet. Het heft heeft een traditionele D-vorm voor een optimale ergonomie, zodat je kan blijven werken zonder moe te worden. Uitzonderlijk scherp en hard Het lemmet met een kern van MicroCarbide MC66 poederstaal heeft door het ijshardingsproces een indrukwekkende rockwellhardheid van 66. Het resultaat: een uitzonderlijk scherpe en slijtvaste snijrand. Deze kern wordt omhuld door 132 lagen staal waaruit een prachtig, floraal damastpatroon tevoorschijn komt. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor dit mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandige koks. ''Honbazuke'' betekent 'echte Japanse snede' en dit geeft een katana gepolijste snede aan met een hoek van 10° graden per kant aan. Santokumes voor vlees, vis en groenten De Santoku is te vergelijken met een Europees koksmes en is de vaakst verkochte Japanse messensoort. De naam betekent 'drie deugden' en staat voor het makkelijk snijden van zowel vlees als vis en groenten. Door de platte snijrand is de santoku ideaal om te hakken in plaats van de schommelbeweging die met Europese koksmessen wordt gemaakt. Hoe onderhoud je de Miyabi 5000MCD 67 Santoku? Dit Santokumes is een zeer bijzonder product en verdient het dus om met zorg en aandacht te worden verzorgd. We adviseren je om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen of Horl messenslijper aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.
€449,00 €359,00
-
Global Minosharp Wetsteenkit 220/1000 Grit
De MinoSharp Combi Wetsteen Kit 220 met 1000 grit is speciaal ontworpen voor Global messen, maar kan ook gebruikt worden voor andere professionele messen. Dit is een wetsteen set van Global, bestaande uit een tweezijdige slijpsteen, kunststof houder en twee slijphulpjes. De ene zijde van de slijpsteen heeft een grove korrel met een grit van 220. De andere zijde is fijner en heeft een grit van 1000. Hoe gebruik je de wetsteen kit 220? Laat de wetsteen voor het slijpen 5 tot 10 minuten in water weken zodat de poriën volledig water opnemen. Plaats de steen op een stabiel, ruw oppervlak (of in de bijgeleverde houder) om wegglijden te voorkomen. Houd het mes onder een hoek van 15° tot 17° tegen de steen en beweeg het mes van de punt naar de hiel en weer terug in een vloeiende beweging. Begin met slijpen op de grovere kant van de steen aan beide zijden van het mes en eindig met de fijnere kant voor het polijsten. Tijdens het slijpen vormt zich een modderachtig residu; dit hoeft niet verwijderd te worden aangezien het helpt bij het slijpen en polijsten. Na gebruik wordt aangeraden de messen te wassen en zorgvuldig te drogen. Bij frequent gebruik kan de steen slijten en van vorm veranderen. Wanneer dit gebeurt, egaliseer de steen door deze over een vlakke oppervlakte te schuren, zoals een tweede steen, om de oorspronkelijke vorm te herstellen.
€119,00 €79,95
-
Global GNM-12 Flexibel Fileermes 18cm
De GNM-12 is het flexibele uitbeenmes van Global Ni en is uitstekend geschikt voor het fileren van vis met zijn lange, dunne lemmet. Ideaal voor gebruik bij zeebaars, forel of zelfs grotere vissen zoals zalm. De vorm van het mes maakt het ook geschikt als snijmes. Als de GNM-12 wat groot voor je is, overweeg dan de kleinere 12cm versie, de GNS-06. De voordelen van Global messen Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken. Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes perfect in je hand ligt. Het zand wordt heel zorgvuldig afgemeten, zodat jouw mes perfect uitgebalanceerd in je hand ligt. Meer over Cromova 18-staal De fijne korrelstructuur van dit unieke staal, zorgt ervoor dat de messen zeer scherp te slijpen zijn. Cromova 18-staal heeft een hardheid van 58 HRC. De hardheid is dus iets minder dan veel andere Japanse messen. Met als grote voordeel dat je jouw messen zelf makkelijk kun bijslijpen. Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf bijslijpen. Gebruik hiervoor een slijpsteen! Hoe onderhoud je jouw Global messen? We raden je af om je Global messen in de vaatwasser te stoppen. In de vaatwasmachine kan jouw mes namelijk in contact komen met andere (rondvliegende) keukengerei. Je wilt geen krassen of butsen op je lemmet, toch? Gelukkig is een Global mes gemakkelijk schoon te maken met de hand. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten.
€95,00
-
Global GS-102 Mini chopper 8cm
De GS102 Global Cheese and Herb Chopper is een heerlijk handig hulpmiddel en de kleinere versie van de G-12 vleesbijl. Net als zijn grotere versie heeft deze een dikke stalen constructie om herhaaldelijk hakken van groenten en kaas aan te kunnen. Het is meer geschikt voor precisiesnijden en in blokjes snijden dan voor het krachtig hakken zoals een vleesbijl dat doet. Het heeft ook een traditioneel gat, dat normaal gesproken wordt gebruikt in slagersmessen om aan een haak te hangen, wat in de keuken handig is als je het regelmatig gebruikt. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€89,50
-
Global GS-90 Santokumes met kuiltjes 13cm
Het GS90 Santokumes is een mini-santokumes en is identiek aan het kleinere broertje de G-80, het is de gegolfde versie van de GS-35. Nuttig voor het snijden van kleine groenten en fruit, wordt een Santokumes gebruikt voor het snijden, hakken en fijnhakken. Ze zijn goede veelzijdige messen voor algemeen gebruik. Het GS90 Santokumes heeft in tegenstelling tot zijn voorganger de kuilen in het lemmet diagonaal staan. In tegenstelling tot verticale kuilen blijven ingrediënten nu nog minder snel aan je lemmet vastplakken. Perfect voor het snijden van groentes. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€93,50
-
Forged Trancheervork Intense/Brute
Deze Trancheervork uit de Intense en Brute lijn van Forged is een lust voor het oog. Met deze vork kan je jouw eten perfect verplaatsen, serveren en keren op het vuur. De vork van 20cm is lang genoeg om grote stukken vlees te verplaatsen. Ook heeft de vork een pommel die in dezelfde stijl is afgewerkt als het lemmet. De japanners zouden zeggen: Wabi-sabi. Na jaren gebruik en onderhoud krijgt deze vork een eigen karakter en wordt met de jaren unieker. Bij Braadbaas ontvang je deze trancheervork van Forged in een unieke houten kist. Perfect als cadeau of om je mes(sen) in op te bergen.
€61,95
-
Global G-21 Uitbeenmes flexibel 16cm
De G21 is een klassiek gevormd uitbeenmes en wordt beschouwd als het standaard uitbeenmes in de Global-serie. Het mes heeft een lang smal lemmet dat taps toeloopt tot een zeer fijne punt. Dit stelt de gebruiker in staat om rond de botten in stukken rundvlees, lamsvlees of varkensvlees te werken en een behoorlijk stuk vlees uit te snijden.Het lemmet is ook flexibel, wat geweldig is om onder de huid te komen en vis te fileren. Er zijn verschillende uitbeen- en fileermessen in het Global-assortiment, maar de G-21 heeft een krop, dit is handig wanneer het werken met rauw vlees of vis het mes glad kan maken, het helpt ongelukken te voorkomen. Er is ook een volledig gesmede versie van het mes, de GF-31. Verder zijn de messen scherp zoals je van Global gewend bent. Met het gepatenteerde staal en de fijne balans in het mes is het een aanwinst in de keuken. Het handvat van Global messen heeft kleine deukjes die zorgen voor een fijne grip tijdens het snijden. Het handvat is van RVS en bevat zand waardoor het mes enorm goed in balans is. De messen van Global hebben sinds de oprichting in 1985 tientallen awards gewonnen voor zijn kwaliteit en design.
€109,50
-
Global GS-38 Steak- Officemes 9cm
Het GS38 Schilmesje 9cm is een bijzonder handig klein instrument met een lemmet van 9 cm en een kenmerkende holle handgreep. Het maakt deel uit van het Little Essentials assortiment keukenmessen, die handig zijn voor allerlei kleine taken in de keuken. Het is het alternatief met holle handgreep voor de GSF-15 en wordt vaak aangetroffen in meer recente sets.De holle handgreep heeft een ergonomische vorm, waardoor dit kleine mes comfortabel vast te houden is. Het gladde lemmet maakt dit mes uitstekend geschikt voor het schillen en uithollen van fruit of groenten, evenals andere taken die precisie vereisen. De GS-serie is de reeks kleine en middelgrote messen en accessoires van Global, die alles omvatten, van koksmessen tot pincetten en spatels. Alle GS-messen zijn gemaakt van hun Chromova18 roestvrij staal.
€64,50
-
Forged Hakbijl 17cm Intense + Gratis hoes
Dit 3-delige messenset Intense van Forged is een lust voor het oog. Het scherpe lemmet van RVS leveren we vlijmscherp aan. Dit Japanse mes is met de hand gesmeed, gevormd, gehard, geslepen, gepolijst, schoongemaakt en zorgvuldig verpakt. De hamerslagen op het mes zorgen voor een unieke uitstraling – geen enkel mes is hetzelfde. Ook heeft het mes een pommel die in dezelfde stijl is afgewerkt als het lemmet. Het handvat is gemaakt van prachtig staal wat zorgt voor een unieke stijl. Deze set bestaat uit een Universeelmes van 12,5cm, een koksmes van 20,5cm en een hakbijl van 17,5cm. Dit zijn de lengtes van het lemmet. De japanners zouden zeggen: Wabi-sabi. Na jaren gebruik en onderhoud krijgt het mes een eigen karakter en wordt met de jaren unieker. Bij Braadbaas ontvang je dit mes van Forged in een unieke houten kist. Perfect als cadeau of om je mes(sen) in op te bergen.
€67,50
-
Forged Santokumes 14cm 'Katai'
Het Forged Katai Santokumes is de Japanse versie van het koksmes. Het woord ‘santoku’ betekent ‘drie deugden’, een referentie naar de drie snijfuncties die het mes kan vervullen: plakken snijden, blokjes maken en fijnsnijden. Door deze veelzijdigheid een allrounder in de keuken te noemen. Anders dan de meeste series van Forged zijn de Katai messen vervaardigd van Japans VG10 Staal met een hardheid van 60 Rockwell. Alle Forged Katai messen zijn met de hand gesmeed in 5 lagen, hebben een lemmetdikte van 2 mm en een snijhoek van 18 graden. Verpakt in een luxe houten kistje. Met een garantie van 10 jaar. Ook beschikbaar in een 18cm variant.
€112,50
-
Forged Uitbeenmes 16cm Katai
Het Forged Katai uitbeenmes is speciaal ontworpen voor het uitbenen van vlees en gevogelte. Het uitbeenmes beschikt over een lang en slank lemmet waarmee je moeiteloos langs een stuk bot of been kunt snijden.Anders dan de meeste series van Forged zijn de Katai messen vervaardigd van Japans VG10 Staal met een hardheid van 60 Rockwell. Alle Forged katai messen zijn met de hand gesmeed in 5 lagen, hebben een lemmetdikte van 2 mm en een snijhoek van 18 graden. Verpakt in een luxe houten kistje. met een garantie van 10 jaar.
€119,95
-
MIYABI 7000D Santoku 18cm
De mooie vormgeving en de hoge kwaliteit van de santoku uit de Miyabi 7000D-reeks maken indruk op zowel professionele chefs als ambitieuze amateurkoks. De uitzonderlijk scherpe, volgens de honbazuke-slijptechniek afgewerkte snijrand maakt dit mes ideaal om vis, vlees en elke soort groente precies en efficiënt te versnijden. Elk mes heeft een uniek damastpatroon en is geschikt om authentieke Japanse specialiteiten of andere gerechten te bereiden. Uw creaties worden gegarandeerd het hoogtepunt van elke avond met vrienden, familie, collega's ... Het met de hand geslepen lemmet is extreem scherp en kan regelmatig gebruik moeiteloos aan, of u nu eenvoudige of meer complexe snijtechnieken gebruikt. Het lemmet bestaat uit ongeveer 65 lagen hard roestvrij staal, waardoor de snijrand bijzonder lang scherp blijft. In het midden zit een kern van koolstofstaal, omgeven door de resterende 64 lagen staal. Het CRYODUR-lemmet ondergaat een complex ijshardingsproces. Hierdoor ziet het mes er niet alleen extra fijn gepolijst uit, maar wordt het ook slijtvaster, zelfs bij regelmatig gebruik. Het traditionele, D-vormige handvat van micarta is indrukwekkend stabiel en onderhoudsvriendelijk. Dankzij de perfecte balans wordt u bovendien niet moe tijdens het werken. Kook professioneler en met meer comfort dan ooit dankzij dit santokumes.
€219,00 €169,00
-
Forged Spatel BBQ
Forged introduceert een stijlvolle en handige toevoeging aan haar BBQ-assortiment: de spatel. Onmisbaar in elke (buiten)keuken als het gaat om het omdraaien van grote stukken vlees, vis of groente op de grill of het extra snel schoonschrapen van een bakplaat. Met de spatel, die bestaat uit roestvrijstaal en olijfhout, is je buitenkeuken helemaal compleet.
€44,95
-
Global G-45 Keramische slijpstaaf 24 cm
Zijn jouw messen niet meer in de beste shape van hun leven? De Global G45 keramische aanzetstaaf helpt je bij het fit krijgen van je messen. Deze aanzetstaaf zorgt ervoor dat je messen weer net wat meer scherpte krijgen. Het is een heel handige tool voor het snelle onderhoud. De voordelen van de G45 keramische slijpstaaf In jouw mes zitten miniscule bramen die na intensief gebruik wat kunnen verplaatsen. Met de keramische slijpstaaf zet je deze bramen in je mes weer recht, waardoor je mes weer scherp aanvoelt. De G45 keramische slijpstaaf van Global is voorzien van vingerbescherming en het handvat met de zo herkenbare kuiltjes zorgt voor veel grip. Belangrijk om te weten is dat aanzetten en slijpen twee verschillende dingen zijn. Als je mes heel erg bot is, zul je het moeten slijpen met een slijpsteen of bijvoorbeeld een Horl messenslijper.
€131,50